Tervetuloa Syväsen Kukkaan!

Syväsen Kukka
korkealuokkaista kukkapalvelua

Porthaninkatu 10, 00530 Helsinki
Puh. +358 9 7263 200, +358 50 5834 278, email: floristi @ floristi.net
www.floristi.net
Kukkavälitys
Kukkasidonta
Vinkit & Linkit
Yhteystiedot
International
Tee tilaus!
Lisää suosikkeihin!


Värien kieli


Värit herättävät ihmisissä tietoisesti ja tiedostamatta erilaisia mielikuvia. Näihin pohjautuu esim. värien jako kylmiin ja lämpimiin väreihin. Lämpimiä värejä ovat tyypillisesti keltainen, oranssi ja punainen, sillä ne ovat tuleen ja aurinkoon liitettyjä värejä. Kylmiin väreihin kuuluvat puolestaan sininen, vihreä ja violetti, jotka yhdistetään usein veteen ja jäähän. Väreillä on myös symbolisia merkityksiä ja niiden avulla voi viestiä monia asioita. Tässä joitain väreihin liitettyjä mielikuvia:

Punainen

Punainen on intohimoa ja huomiota herättävä väri, joka edustaa myös kommunikaatiota, rakkautta, elämäniloa, romantiikkaa, toimeliaisuutta ja energiaa. Sillä on piristävä vaikutus, mutta se voi myös saada ihmisen levottomaksi. Syvä tumman punainen edustaa erityisesti arvokkuutta ja kalleutta

Tulppaani, tulipa

Vaaleanpunainen

Vaaleanpunainen edustaa naisellisuutta, hempeyttä ja romanttisuutta sekä salattuja tunteita.

Lilja, lilium

Oranssi

Oranssi on hyväntuulen ja tiedonannon väri. Sillä voidaan ilmaista erityisesti vieraanvaraisuutta ja lämpöä, mutta se viestii myös voimaa ja kestävyyttä sekä kunnianhimoa. Oranssi on erittäin piristävä väri, joka valaisee huonostikin alkaneen päivän.

Sädelatva, gerbera

Keltainen

Keltainen on ilon, vilpittömyyden ja avoimuuden väri, jolla on rohkaiseva, piristävä ja hermoja vahvistava vaikutus.

Kymbidi, cymbidium

Sininen

Sininen edustaa luotettavuutta ja voimaa. Sillä on viilentävä ja parantava vaikutus. Sitä ei kuitenkaan kannata valita henkilölle, joka potee fyysistä tai henkistä uupumusta, sillä sen rauhoittava vaikutus voi syventää tätä tunnetta.

Kurjenmiekka, Iris

Lila, violetti

Lila on uusiutumisen väri, jolla on voimaa-antava ja tasaava vaikutus. Lila edustaa mystiikkaa ja tiedostamattomuutta. Lila on myös rikkauden, kuninkaallisten ja hienostuneisuuden väri, jolla voidaan kuvata myös työn hedelmiä ja voittoa.

Vuokko, anemone

Vihreä

Vihreä on luonnon ja luonnollisuuden sekä iloisuuden väri. Se on myös vuosisatoja vanha viattomuuden symboli, jolla on uudistava vaikutus. Vihreään on myös liitetty raha ja turvallisuus; nuoruus, kasvu ja elämä sekä parantuminen. Vihreällä on rauhoittava ja rentouttava vaikutus.

Flamingonkukka, anthurium

Valkoinen

Valkoinen on puhtauden, rehellisyyden ja viattomuuden väri, johon on liitetty myös kohtalo, talvi ja lumi. Valkoinen kuvaa myös kuolemaa ja surua.

Jouluruusu, helleborus

Katso myös missä eri väreissä tavallisimpia leikkokukkia on saatavana.

Etusivu | Kukkavälitys | Onnittelu | Tervehdys | Kiitos | Liikelahja | Surunvalittelu | Kukkasidonta | Vinkit & Linkit | Yhteystiedot | International